Tanımı
• Gıda ve beslenme ile ilgili bilgilere ulaşma
• Ulaşılan bilgileri anlama
• Ulaşılan bilgileri değerlendirme
• Bilgi ışığında doğru kararlar alarak uygulayabilme
• Uygun miktarda güvenilir ve sağlıklı gıda seçme ve bilinçli tüketme
• Gıda israf ve kaybını önleme
Amacı
• Tüketici bilgi ihtiyaçları da dâhil gıda hakkında bilgilendirme,
• Bilgilendirme yoluyla tüketicilerin üst düzeyde korunması,
• Gıda okuryazarlığının öneminin anlaşılması ve yaygınlaştırılması,
• Gıda seçiminde bilincin artırılması ve sürdürülmesidir.
Türkiye Gıda Okuryazarlığı Stratejisi Eylem Planı (2022-2028)
Bakanlığımız ve FAO işbirliği ile oluşturulmuş olan eylem planına ulaşmak için tıklayınız ...
İhbar Hatları
• Alo Gıda 174,
• Alo Gıda WhatsApp 0 501 174 0 174