Hızlı
Erişim
Erişim
ALERJİYE VEYA İNTOLERANSA NEDEN OLAN EN ÖNEMLİ GIDA MADDELERİ HANGİLERİDİR?
25.03.2025 /
Gösterim Sayısı : 156 /

- Gluten içeren tahıllar: buğday
(ör. kılçıksız buğday ve kamut), çavdar, arpa, yulaf veya bunların hibrit
türleri ve bunların ürünleri
- Kabuklular (Crustacea) ve
bunların ürünleri
- Yumurta ve yumurta ürünleri
- Balık ve balık ürünleri
- Yerfıstığı ve yerfıstığı
ürünleri
- Soya fasulyesi ve soya
fasulyesi ürünleri
- Süt ve süt ürünleri (laktoz
dahil)
- Sert kabuklu meyveler: Badem
(Amygdalus communis L.), fındık (Corylus avellana), ceviz (Juglans regia),
kaju fıstığı (Anacardium occidentale), pikan cevizi (Carya illinoiesis
(Wangenh.) K.Koch), brezilya fındığı (Bertholletia excelsa), antep fıstığı
(Pistacia vera), macadamia fındığı ve Queensland fındığı (Macadamia
ternifolia) ve bunların ürünleri
- Kereviz ve kereviz ürünleri
- Hardal ve hardal ürünleri
- Susam tohumu ve susam tohumu
ürünleri
- Kükürt dioksit ve sülfitler
(tüketime hazır veya üreticilerin talimatlarına göre hazırlanan ürünler
için, toplam SO2 cinsinden hesaplanan konsantrasyonu 10 mg/kg
veya 10 mg/L’den daha fazla olanlar)
- Acı bakla ve acı bakla ürünleri
- Yumuşakçalar ve ürünleri
Son Haberler
-
Gıda Etiket Bilgilerinde Alerjenler Nasıl Belirtiliyor?
-
Alerjiye veya İntoleransa Neden Olan En Önemli Gıda Maddeleri Hangileridir?
-
Yumurta Kabuğu Üzerinde Hangi Bilgiler Yer Alıyor? Bu Bilgiler Neyi İfade Ediyor?
-
Gıda Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Ambalajlı Çiğ Kırmızı Et, Kanatlı Eti ve Deniz Ürünlerini Bir Poşete Daha Koyun!
-
Ekmekte Katkı Maddesi Var Mı ?