Erişim
GIDA ETİKETLERİNDE YER ALMASI GEREKEN ZORUNLU BİLGİLER NELERDİR?

Aşağıdaki bilgilerin gıda
ürünlerinin etiketlerinde belirtilmesi zorunludur.
a)Gıdanın adı.
b)Bileşenler listesi.
c)Alerjiye veya İntoleransa Neden Olan Belirli Madde veya Ürünler.
ç)Belirli bileşenlerin veya bileşen gruplarının miktarı.
d)Gıdanın net miktarı.
e)Tavsiye edilen tüketim tarihi veya son tüketim tarihi.
f)Özel muhafaza ve/veya kullanım koşulları.
g)Gıda işletmecisinin adı veya ticari unvanı ve adresi.
ğ)İşletme kayıt numarası veya tanımlama işareti.
h)Menşe ülke.
ı)Kullanım bilgisi olmadığında gıdanın uygun şekilde tüketimi
mümkün değilse, gıdanın kullanım talimatı.
i)Hacmen % 1,2’den fazla alkol içeren içeceklerde hacmen gerçek
alkol derecesi.
j)Beslenme bildirimi.
Son Haberler
-
Temmuz 2025 Gıda İşletmeleri Yurt İçi Denetimleri
-
Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması
-
Probiyotik ve Postbiyotik Mikroorganizmalarla İlgili Başvuru Süreçleri
-
Gıda Etiketlerinde Yer Alması Gereken Zorunlu Bilgiler Nelerdir?
-
Güneş, Deniz ve Güvenilir Gıda: Tatilde Sağlığınızı Korumak Elinizde!
Haber Arşiv