Hızlı
Erişim
Erişim
EKMEKTE KATKI MADDESİ VAR MI ?
18.03.2025 /
Gösterim Sayısı : 216 /

Mevzuat gereği ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği, kepekli ekmek ve ekşi hamur ekmeklerinde E 920 (L-Sistein) adlı katkı maddesi de dahil olmak üzere hiçbir katkı maddesinin kullanılmasına izin verilmemektedir. Sadece adı geçen bu ekmeklerin yapımında kullanılan buğday unlarına un üretimi yapılan gıda işletmelerinde olmak üzere E 300 (Askorbik asit) katılmasına izin verilmektedir.
Son Haberler
-
Gıda Etiket Bilgilerinde Alerjenler Nasıl Belirtiliyor?
-
Alerjiye veya İntoleransa Neden Olan En Önemli Gıda Maddeleri Hangileridir?
-
Yumurta Kabuğu Üzerinde Hangi Bilgiler Yer Alıyor? Bu Bilgiler Neyi İfade Ediyor?
-
Gıda Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Ambalajlı Çiğ Kırmızı Et, Kanatlı Eti ve Deniz Ürünlerini Bir Poşete Daha Koyun!
-
Ekmekte Katkı Maddesi Var Mı ?