Erişim
GIDA İŞLETMELERİNDE KAREKOD UYGULAMASI

Bakanlığımız,
"tarladan sofraya gıda güvenilirliği" uluslararası yaklaşım
doğrultusunda ülkemizde üretilen gıdaların birincil üretim aşamasından son
tüketim aşamasına kadar gıda güvenilirliğinin sağlanması amacıyla ülke
genelinde gıda işletmelerinin resmi kontrollerini kesintisiz sürdürmektedir.
Gıda
ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik'in 08 Mayıs 2025 tarih ve 32894
sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan değişikliği ile Gıda İşletmelerinde Karekod
Uygulaması market, kasap manav vb. gıda satış yerleri ve restoran, kafe,
yemekhane vb. gıda toplu tüketim
yerlerinde 28 Temmuz 2025 tarihinden itibaren tüketicinin göreceği yerde
bulundurulması zorunlu olmuştur.
Gıda
işletmecileri https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/
internet adresinden aşağıda adımları izleyerek işletmelerinin karekodunu
kolaylıkla oluşturabilir.
1.Ana
sayfada bulunan menüden “İşletme Karekod Oluşturma" linkine tıklanarak
sorgu sayfasına ulaşılır. (Varsayılan tarayıcı olarak Chrome kullanılmalıdır.)
2.Gerçek
kişi işletmeleri için işyeri sahibinin T.C. Kimlik Numarası ve İşletme
Kayıt/Onay Numarası; tüzel kişi işletmeleri için Vergi Numarası ve İşletme
Kayıt/Onay Numarası verileri girilerek sorgulama yapılır ve söz konusu
işletmenin karekod içeren belgesine ulaşılır.
3.Belgenin
çıktısı alınırken A4 boyutu seçilirse Yazdır ekranında Kağıt boyutu A4, A5
boyutu seçilirse Yazdır ekranında Kağıt boyutu A5 seçilerek çıktı alınır ve
işletmenin görünür bir yerinde tüketicilerin erişimine sunulur.
Son Haberler
-
Temmuz 2025 Gıda İşletmeleri Yurt İçi Denetimleri
-
Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması
-
Probiyotik ve Postbiyotik Mikroorganizmalarla İlgili Başvuru Süreçleri
-
Gıda Etiketlerinde Yer Alması Gereken Zorunlu Bilgiler Nelerdir?
-
Güneş, Deniz ve Güvenilir Gıda: Tatilde Sağlığınızı Korumak Elinizde!
Haber Arşiv