Alo Gıda
ANA SAYFA
HAKKIMIZDA
GIDA OKURYAZARLIĞI
İŞLETME KAREKOD
GIDA KAMUOYU DUYURUSU
BİLİYOR MUYDUNUZ?
İLETİŞİM
Hızlı
Erişim
ANASAYFA
GIDA KAMUOYU DUYURUSU
İŞLETME KAREKOD OLUŞTURMA
Anasayfa
>
Haber Arşivi
Haber Arşivi
Başa Dön
Güneş, Deniz ve Güvenilir Gıda: Tatilde Sağlığınızı Korumak Elinizde!
10 Temmuz 2025
Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz, muhteşem sahilleriyle yaz aylarında yerli ve yabancı ziyaretçilerin gözdesi konumundadır. Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarırken yanınıza aldığınız gıdaların güvenilirliğini korumak ise sağlığınız için çok önemlidir.Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü olarak,...
Haziran 2025 Gıda İşletmeleri Yurt İçi Denetimleri
7 Temmuz 2025
2025 yılının Haziran ayında gıda işletmelerine toplam 104.733 adet yurt içi resmi kontrol gerçekleştirilmiştir. Kontroller neticesinde 1.989 idari yaptırım uygulanmıştır. 28 gıda işletmecisi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.Gıda işletmeleri yurt içi denetimleri,...
Takviye edici gıda nedir?
1 Temmuz 2025
Takviye edici gıdalar ya da bilinen adıyla gıda takviyeleri; normal beslenmeyi desteklemek amacıyla üretilen; vitamin, mineral, protein, karbonhidrat, lif, yağ asidi, amino asit gibi besin öğelerini veya besleyici veya fizyolojik etkileri bulunan bitki, bitkisel ve hayvansal kaynaklı maddeler,...
Dondurulmuş Gıdalar Nasıl Çözdürülmelidir?
18 Haziran 2025
Dondurulmuş gıdaların buzdolabında (+4 o C) çözdürülmesi en güvenilir yöntemdir. Çözdürülmüş gıdalar uzun süre bekletilmeden tüketilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır. Bu sebeple tek seferde tüketebilecek kadar dondurulmuş gıda çözdürülmelidir.
Evde Gıda Güvenilirliği için 4 Adım
29 Mayıs 2025
TEMİZLEYİNEllerinizi, mutfak araç/gereçlerini ve yüzeyleri düzenli olarak temizleyinEllerinizi doğru şekilde yıkayın: Ellerinizi sabunla 20 saniye boyunca ovalayarak yıkayın Ellerinizin üstünü, parmak aralarınızı ve tırnak içlerinizi iyice temizleyin. Her kullanım sonrasında gıda ile temas eden...
« ilk
« önceki
1
2
3
4
5
6
7
8
sonraki »
son »
}