Alo Gıda
ANA SAYFA
HAKKIMIZDA
GIDA OKURYAZARLIĞI
İŞLETME KAREKOD
GIDA KAMUOYU DUYURUSU
BİLİYOR MUYDUNUZ?
İLETİŞİM
Hızlı
Erişim
ANASAYFA
GIDA KAMUOYU DUYURUSU
İŞLETME KAREKOD OLUŞTURMA
Anasayfa
>
Haber Arşivi
Haber Arşivi
Başa Dön
Alerjiye veya İntoleransa Neden Olan En Önemli Gıda Maddeleri Hangileridir?
25 Mart 2025
Gluten içeren tahıllar: buğday (ör. kılçıksız buğday ve kamut), çavdar, arpa, yulaf veya bunların hibrit türleri ve bunların ürünleri Kabuklular (Crustacea) ve bunların ürünleri Yumurta ve yumurta ürünleri Balık ve balık ürünleri Yerfıstığı ve yerfıstığı ürünleri Soya fasulyesi ve soya fasulyesi...
Yumurta Kabuğu Üzerinde Hangi Bilgiler Yer Alıyor? Bu Bilgiler Neyi İfade Ediyor?
21 Mart 2025
İnsan tüketimi için piyasaya sunulan yumurtalar, A sınıfı sofralık yumurta olarak adlandırılır.Yetiştirme Metodu Kodu: Yumurtanın hangi koşullarda yetiştirildiğini ifade eder. Organik yetiştiricilik için 0, free range (açık dolaşıma erişim) yetiştiricilik için 1, kümeste kafessiz yetiştiricilik...
Gıda Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Ambalajlı Çiğ Kırmızı Et, Kanatlı Eti ve Deniz Ürünlerini Bir Poşete Daha Koyun!
19 Mart 2025
Ambalajlı çiğ kırmızı et, kanatlı eti ve deniz ürünlerini ayrı bir poşete koyarak alışveriş sepetine yerleştirin. Bu, ambalajdan sızabilecek sıvının diğer gıdalara temasını önleyerek çapraz bulaşmayı engeller. Kasada poşetleme yaparken de bu ürünleri diğer gıdalardan ayrı tutun. Böylece meyve,...
Ekmekte Katkı Maddesi var mı ?
18 Mart 2025
Mevzuat gereği ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği, kepekli ekmek ve ekşi hamur ekmeklerinde E 920 (L-Sistein) adlı katkı maddesi de dahil olmak üzere hiçbir katkı maddesinin kullanılmasına izin verilmemektedir. Sadece adı geçen bu ekmeklerin yapımında kullanılan buğday unlarına un...
Gıda Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Ambalajını Kontrol Edin
17 Mart 2025
Bozulmuş, bombaj yapmış, şişmiş, delinmiş veya sızıntı yapan ambalajlı gıdaları kesinlikle satın almayın! Hasarlı ambalajlar, gıdanın hava almasına neden olarak bozulmasına ve sağlık riski oluşturmasına yol açabilir.
« ilk
« önceki
1
2
3
4
5
6
7
8
sonraki »
son »
}