Alo Gıda
ANA SAYFA
HAKKIMIZDA
GIDA OKURYAZARLIĞI
İŞLETME KAREKOD
GIDA KAMUOYU DUYURUSU
BİLİYOR MUYDUNUZ?
İLETİŞİM
Hızlı
Erişim
ANASAYFA
GIDA KAMUOYU DUYURUSU
İŞLETME KAREKOD OLUŞTURMA
Anasayfa
>
Haber Arşivi
Haber Arşivi
Başa Dön
Takviye edici gıda nedir?
1 Temmuz 2025
Takviye edici gıdalar ya da bilinen adıyla gıda takviyeleri; normal beslenmeyi desteklemek amacıyla üretilen; vitamin, mineral, protein, karbonhidrat, lif, yağ asidi, amino asit gibi besin öğelerini veya besleyici veya fizyolojik etkileri bulunan bitki, bitkisel ve hayvansal kaynaklı maddeler,...
Dondurulmuş Gıdalar Nasıl Çözdürülmelidir?
18 Haziran 2025
Dondurulmuş gıdaların buzdolabında (+4 o C) çözdürülmesi en güvenilir yöntemdir. Çözdürülmüş gıdalar uzun süre bekletilmeden tüketilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır. Bu sebeple tek seferde tüketebilecek kadar dondurulmuş gıda çözdürülmelidir.
Evde Gıda Güvenilirliği için 4 Adım
29 Mayıs 2025
TEMİZLEYİNEllerinizi, mutfak araç/gereçlerini ve yüzeyleri düzenli olarak temizleyinEllerinizi doğru şekilde yıkayın: Ellerinizi sabunla 20 saniye boyunca ovalayarak yıkayın Ellerinizin üstünü, parmak aralarınızı ve tırnak içlerinizi iyice temizleyin. Her kullanım sonrasında gıda ile temas eden...
Gıda Kaynaklı Hastalıklar
20 Mayıs 2025
Gıda kaynaklı hastalıklar, Dünya Sağlık Örgütü tarafından temiz olmayan su veya gıdanın tüketilmesinin sebep olduğu hastalıklar olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde 200’den fazla farklı gıda kaynaklı hastalık tanımlanmış durumdadır. Sebepleri: Gıda kaynaklı hastalıkların çoğu çeşitli bakteri, virüs...
Etiket Okuma Alışkanlıkları
15 Mayıs 2025
Son Tüketim Tarihi (STT), mikrobiyolojik açıdan kolay bozulabilen ve bu nedenle insan sağlığı açısından kısa süre içerisinde tehlike oluşturması muhtemel olan gıdaların tüketilebileceği son tarihtir. Son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin kullanılması uygun değildir. Ayrıca mevzuat gereği Son...
« ilk
« önceki
1
2
3
4
5
6
7
8
9
sonraki »
son »
}