Alo Gıda
ANA SAYFA
HAKKIMIZDA
GIDA OKURYAZARLIĞI
İŞLETME KAREKOD
GIDA KAMUOYU DUYURUSU
BİLİYOR MUYDUNUZ?
İLETİŞİM
Hızlı
Erişim
ANASAYFA
GIDA KAMUOYU DUYURUSU
İŞLETME KAREKOD OLUŞTURMA
Anasayfa
>
Haber Arşivi
Haber Arşivi
Başa Dön
Gıda Kaynaklı Hastalıklar
20 Mayıs 2025
Gıda kaynaklı hastalıklar, Dünya Sağlık Örgütü tarafından temiz olmayan su veya gıdanın tüketilmesinin sebep olduğu hastalıklar olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde 200’den fazla farklı gıda kaynaklı hastalık tanımlanmış durumdadır. Sebepleri: Gıda kaynaklı hastalıkların çoğu çeşitli bakteri, virüs...
Etiket Okuma Alışkanlıkları
15 Mayıs 2025
Son Tüketim Tarihi (STT), mikrobiyolojik açıdan kolay bozulabilen ve bu nedenle insan sağlığı açısından kısa süre içerisinde tehlike oluşturması muhtemel olan gıdaların tüketilebileceği son tarihtir. Son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin kullanılması uygun değildir. Ayrıca mevzuat gereği Son...
Gıda Etiketleme ve Gıda Alerjenleri
12 Mayıs 2025
Tüketicilerin ve gıda işletmecilerinin algı farklılıkları ve bilgi gereksinimleri dâhil gıda hakkında bilgilendirme açısından tüketicilerin üst düzeyde korunmasına ilişkin kurallar ve gıdaların etiketinde, tanıtımında, sunumunda ve reklâmında kullanılan terimler, ifadeler ile ilgili olarak;...
Gıda Katkı Maddeleri
9 Mayıs 2025
Gıda katkı maddeleri; gıdaların raf ömrü boyunca kalitelerinin ve besin değerinin korunması, mikrobiyolojik bozulmaların önlenmesi ve gıdaların renk, kıvam ve yapı gibi özelliklerinin geliştirilmesi gibi teknolojik amaçlar doğrultusunda gıdalara eklenen maddelerdir. Bu maddelerin kullanımı, insan...
Safe2Eat İletişim Kampanyası
7 Mayıs 2025
Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından yürütülen Safe2Eat iletişim kampanyası, gıda güvenilirliği konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Kampanya, Avrupa genelinde tüketicilerin güvenilir gıda tercihleri yapmasını teşvik etmek, bilimsel bilgilere dayalı doğru...
« ilk
« önceki
1
2
3
4
5
6
7
8
sonraki »
son »
}