Alo Gıda
ANA SAYFA
HAKKIMIZDA
GIDA OKURYAZARLIĞI
İŞLETME KAREKOD
GIDA KAMUOYU DUYURUSU
BİLİYOR MUYDUNUZ?
İLETİŞİM
Hızlı
Erişim
ANASAYFA
GIDA KAMUOYU DUYURUSU
İŞLETME KAREKOD OLUŞTURMA
Anasayfa
>
Haber Arşivi
Haber Arşivi
Başa Dön
Gıda Etiketleme ve Gıda Alerjenleri
12 Mayıs 2025
Tüketicilerin ve gıda işletmecilerinin algı farklılıkları ve bilgi gereksinimleri dâhil gıda hakkında bilgilendirme açısından tüketicilerin üst düzeyde korunmasına ilişkin kurallar ve gıdaların etiketinde, tanıtımında, sunumunda ve reklâmında kullanılan terimler, ifadeler ile ilgili olarak;...
Gıda Katkı Maddeleri
9 Mayıs 2025
Gıda katkı maddeleri; gıdaların raf ömrü boyunca kalitelerinin ve besin değerinin korunması, mikrobiyolojik bozulmaların önlenmesi ve gıdaların renk, kıvam ve yapı gibi özelliklerinin geliştirilmesi gibi teknolojik amaçlar doğrultusunda gıdalara eklenen maddelerdir. Bu maddelerin kullanımı, insan...
Safe2Eat İletişim Kampanyası
7 Mayıs 2025
Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından yürütülen Safe2Eat iletişim kampanyası, gıda güvenilirliği konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Kampanya, Avrupa genelinde tüketicilerin güvenilir gıda tercihleri yapmasını teşvik etmek, bilimsel bilgilere dayalı doğru...
Meyve Sularının Raf Ömrü Nasıl Sağlanıyor?
22 Nisan 2025
Meyve sularına koruyucu ve diğer katkı maddeleri ile şeker eklenmesi yasaktır. Meyve sularının evde hazırladıklarımızdan temel farkı ısıl işlem uygulanmasıdır. Isıl işlem, meyve suyunda bozulmaya yol açabilecek mikroorganizmaları yok eder ve ürünün besin değerlerini raf ömrü boyunca korunmasına...
Yoğurtların Uzun Süre Bozulmamasının Nedeni Katkı Maddeleri İçermesi Midir?
17 Nisan 2025
Yoğurtların uzun süre bozulmaması süt ürünleri üretim teknolojisinin gelişmesi sonucu gerçekleşmiştir. Isıl işlemle zararlı mikroorganizmalar yok edilir. Yoğurt üretiminde sağlanan kontrollü fermantasyon ile ekşimeye neden olan maddelerin oluşumu engellenir. Ev yapımı yoğurtlarda bu kontrol...
« ilk
« önceki
1
2
3
4
5
6
7
8
9
sonraki »
son »
}