Alo Gıda
ANA SAYFA
HAKKIMIZDA
GIDA OKURYAZARLIĞI
İŞLETME KAREKOD
GIDA KAMUOYU DUYURUSU
BİLİYOR MUYDUNUZ?
İLETİŞİM
Hızlı
Erişim
ANASAYFA
GIDA KAMUOYU DUYURUSU
İŞLETME KAREKOD OLUŞTURMA
Anasayfa
>
Haber Arşivi
Haber Arşivi
Başa Dön
Meyve Sularının Raf Ömrü Nasıl Sağlanıyor?
22 Nisan 2025
Meyve sularına koruyucu ve diğer katkı maddeleri ile şeker eklenmesi yasaktır. Meyve sularının evde hazırladıklarımızdan temel farkı ısıl işlem uygulanmasıdır. Isıl işlem, meyve suyunda bozulmaya yol açabilecek mikroorganizmaları yok eder ve ürünün besin değerlerini raf ömrü boyunca korunmasına...
Yoğurtların Uzun Süre Bozulmamasının Nedeni Katkı Maddeleri İçermesi Midir?
17 Nisan 2025
Yoğurtların uzun süre bozulmaması süt ürünleri üretim teknolojisinin gelişmesi sonucu gerçekleşmiştir. Isıl işlemle zararlı mikroorganizmalar yok edilir. Yoğurt üretiminde sağlanan kontrollü fermantasyon ile ekşimeye neden olan maddelerin oluşumu engellenir. Ev yapımı yoğurtlarda bu kontrol...
Sahte ve Kaçak Alkol Hakkında "Doğru Bilinen Yanlışlar"
14 Nisan 2025
Etil Alkol (Etanol)•Gıda ve içki sektöründe kullanılan temel alkoldür.•Üzüm, mısır, şeker pancarı, buğday, patates ve çavdar gibi tarımsal ürünlerin fermantasyonu ile elde edilir.•Yasal ve hijyenik koşullarda üretildiğinde, insan tüketimi için güvenlidir.•Tüm yasal alkollü içkilerin içerisinde,...
Katkı Maddesi Kullanılmasa Gıdalarımız Daha Sağlıklı Olur Mu?
10 Nisan 2025
Gıda katkı maddeleri teknolojik gereklilik nedeniyle gıdalara eklenmektedir. İşlenmiş gıda ürünlerinin uzun süre saklanabilmesi ve kalitesini koruyabilmesi için gıda katkı maddelerinin kullanılması kaçınılmazdır. Örneğin; gıdaya antioksidan nitelikli bir katkı maddesi eklenmemesi durumunda,...
Gıda Etiket Bilgilerinde Alerjenler Nasıl Belirtiliyor?
26 Mart 2025
Bileşenler listesinde alerjenler listenin geri kalanından kendini açıkça ayıran bir şekilde
kalın
,
italik
ve
farklı renkte
yazılarak belirtilir. Böylece tüketici tarafından kolaylıkla fark edilir.
« ilk
« önceki
1
2
3
4
5
6
7
8
sonraki »
son »
}