Alo Gıda
ANA SAYFA
HAKKIMIZDA
GIDA OKURYAZARLIĞI
İŞLETME KAREKOD
GIDA KAMUOYU DUYURUSU
BİLİYOR MUYDUNUZ?
İLETİŞİM
Hızlı
Erişim
ANASAYFA
GIDA KAMUOYU DUYURUSU
İŞLETME KAREKOD OLUŞTURMA
Anasayfa
>
Haber Arşivi
Haber Arşivi
Başa Dön
Gıda Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Ambalajlı Çiğ Kırmızı Et, Kanatlı Eti ve Deniz Ürünlerini Bir Poşete Daha Koyun!
19 Mart 2025
Ambalajlı çiğ kırmızı et, kanatlı eti ve deniz ürünlerini ayrı bir poşete koyarak alışveriş sepetine yerleştirin. Bu, ambalajdan sızabilecek sıvının diğer gıdalara temasını önleyerek çapraz bulaşmayı engeller. Kasada poşetleme yaparken de bu ürünleri diğer gıdalardan ayrı tutun. Böylece meyve,...
Ekmekte Katkı Maddesi var mı ?
18 Mart 2025
Mevzuat gereği ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği, kepekli ekmek ve ekşi hamur ekmeklerinde E 920 (L-Sistein) adlı katkı maddesi de dahil olmak üzere hiçbir katkı maddesinin kullanılmasına izin verilmemektedir. Sadece adı geçen bu ekmeklerin yapımında kullanılan buğday unlarına un...
Gıda Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Ambalajını Kontrol Edin
17 Mart 2025
Bozulmuş, bombaj yapmış, şişmiş, delinmiş veya sızıntı yapan ambalajlı gıdaları kesinlikle satın almayın! Hasarlı ambalajlar, gıdanın hava almasına neden olarak bozulmasına ve sağlık riski oluşturmasına yol açabilir.
Gıda Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Dondurulmuş ve Soğutulmuş Gıdaları En Son Alın
14 Mart 2025
Kırmızı et, kanatlı eti, su ürünleri, peynir ve yoğurt gibi çabuk bozulabilen ürünleri alışverişin sonunda almak, bu ürünlerin ödeme yapmadan hemen önceye kadar buzdolabı veya dondurucuda kalmasını sağlar. Böylece, eve ulaşana kadar geçen süre kısalır ve ürünlerin sıcaklığa maruz kalma süresi...
GIDA SATIN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER: MUHAFAZA ŞARTLARI
11 Mart 2025
Etiket üzerindeki saklama koşulları mutlaka okunmalı ve ürünlerin uygun şartlarda satışa sunulduğundan emin olunmalıdır. Buzdolabı ve derin dondurucuların sıcaklık ölçerleri kontrol edilmelidir. Uygun sıcaklıkta saklanmayan gıdalar bozulabilir ve tüketildiğinde sağlık riski oluşturabilir.
« ilk
« önceki
1
2
3
4
5
6
7
8
9
sonraki »
son »
}