Alo Gıda
ANA SAYFA
HAKKIMIZDA
GIDA OKURYAZARLIĞI
İŞLETME KAREKOD
GIDA KAMUOYU DUYURUSU
BİLİYOR MUYDUNUZ?
İLETİŞİM
Hızlı
Erişim
ANASAYFA
GIDA KAMUOYU DUYURUSU
İŞLETME KAREKOD OLUŞTURMA
Anasayfa
>
Haber Arşivi
Haber Arşivi
Başa Dön
Gıda Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Dondurulmuş ve Soğutulmuş Gıdaları En Son Alın
14 Mart 2025
Kırmızı et, kanatlı eti, su ürünleri, peynir ve yoğurt gibi çabuk bozulabilen ürünleri alışverişin sonunda almak, bu ürünlerin ödeme yapmadan hemen önceye kadar buzdolabı veya dondurucuda kalmasını sağlar. Böylece, eve ulaşana kadar geçen süre kısalır ve ürünlerin sıcaklığa maruz kalma süresi...
GIDA SATIN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER: MUHAFAZA ŞARTLARI
11 Mart 2025
Etiket üzerindeki saklama koşulları mutlaka okunmalı ve ürünlerin uygun şartlarda satışa sunulduğundan emin olunmalıdır. Buzdolabı ve derin dondurucuların sıcaklık ölçerleri kontrol edilmelidir. Uygun sıcaklıkta saklanmayan gıdalar bozulabilir ve tüketildiğinde sağlık riski oluşturabilir.
GIDA SATIN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER: ETİKET BİLGİLERİ
6 Mart 2025
Gıda ürünlerini satın alırken etiket bilgilerini dikkatlice okuyun. Pastörize süt, peynir, yoğurt, tereyağı ve et ürünleri gibi mikrobiyolojik açıdan kolay bozulabilen gıdalarda son tüketim tarihine mutlaka dikkat edin.Ayrıca, gıda ambalajındaki alerjen uyarılarını kontrol ederek hassasiyeti olan...
GIDA OKURYAZARI
6 Mart 2025
Tanımı• Gıda ve beslenme ile ilgilibilgilere ulaşma• Ulaşılanbilgileri anlama• Ulaşılanbilgileri değerlendirme• Bilgi ışığındadoğru kararlar alarak uygulayabilme• Uygun miktardagüvenilir ve sağlıklı gıda seçme ve bilinçli tüketme• Gıdaisraf ve kaybını önlemeAmacı• Tüketici bilgi ihtiyaçları da...
41 KAMU, 101 ÖZEL LABORATUVAR: GÜVENİLİR GIDA İÇİN ÇALIŞIYORUZ!
24 Şubat 2025
Türkiye genelinde 41 kamu laboratuvarı ve 101 özel gıda kontrol laboratuvarı, gıda güvenilirliğini sağlamak için aktif olarak görev yapıyor.Aralıksız süren denetimler ve laboratuvar analizleri sayesinde sofralarınıza ulaşan gıdaların güvenilirliği titizlikle kontrol ediliyor.
« ilk
« önceki
1
2
3
4
5
6
7
8
sonraki »
son »
}